luni, 12 iulie 2010

Extras din biografia neoficiala


Înainte de a fi intrat în lumea de succes a vampirilor, viaţa lui Robert Pattinson a fost marcată de câteva întâmplări pământeşti: surorile lui îl îmbrăcau în haine de fată şi îl strigau „Claudia", a încercat o carieră de model, dar fără succes, iar primii bani câştigaţi au fost 10 lire, din vânzarea de ziare pe stradă.
Robert Pattinson, interpretul carismaticului vampir Edward Cullen din seria „Amurg", se bucură la cei 24 de ani ai săi de un succes fără precedent, depăşindu-l pe cel al lui Daniel Radcliffe din Harry Potter. Un motiv bun pentru curioşii dornici de a scormoni în viaţa lui. Jurnalista britanică Virginia Blackburn a publicat volumul „Robert Pattinson. Biografia neoficială", lansat recent în limba română la Editura Leda.

Robert Thomas Pattinson, Rob sau RPattz, cum îl alintă fanii, s-a născut pe 13 mai 1986 într-o suburbie din sudul Londrei, Barnes, într-o familie de clasă mijlocie, având două surori mai mari. A avut o copilărie tradiţională. Surorile îl tachinau ca pe frăţio rul cel mic şi până la 12 ani îl îm brăcau în haine de fată şi-l strigau „Claudia". În şcoală, unde era strigat „Patty", nu s-a dovedit prea studios, însă era creativ, iar inteligenţa lui a fost remarcată de profesori. Aici descoperă tea trul, primele producţii şcolare, debutând la şase ani. Mai târziu descoperă nevoia de a face bani, iar la zece ani vindea ziare pe stradă. „La început, am câştigat zece lire sterline pe săptămână, după care am ajuns să fiu obsedat de bani până la vreo 15 ani", glumeşte actorul. Era fan desene animate, la şcoală şterpelea cartofii prăjiţi din farfuriile colegi lor. La 12 ani se sărută prima dată, dar prima iubită apare la 18 ani, iar viitorul actor descoperă gelul de păr.
Acum începe etapa modellingului, iar Robert crede că succesul s-a datorat alurei androgine pe care o avea, ajungând să aibă contracte cu celebra casă Hackett. Nu a durat decât patru ani până când a devenit „prea băieţos" (avea deja 1,85 m) şi nu a mai primit nici o ofertă, considerând că a avut „cea mai lipsită de succes carieră în modelling". Cântă din ce în ce mai mult la pian şi chitară, compune şi cântă cu voce, mai târziu declarând că viaţa lui se împarte între actorie şi muzică. La îndemnul tatălui său, la 15 ani se duce la o şcoală dramatică de amatori, Compania Teatrală Barnes. După un an, interpretează pri mul său rol principal, pe funestul Alec D'Uberville din „Tess D'Uberville", care îl aduce în con tact cu primul agent de distribuţie internaţională.

Dar la 17 ani, în 2003, primeşte o ofertă neaşteptată: primul rol într-un film. Este vorba despre Randy Crawley din „Vanity Fair". Urmează micul rol consolator din „Curse of the Ring"şi imediat intră în echipa producţiei „Harry Potter şi Pocalul de Foc", unde îl întruchipează pe riva lul lui Harry, elevul cuminte şi seducător, un erou romantic în persoana lui Cedric Diggory. Este remarcat şi se înfiinţează primul grup de fani Robert Pattin son. Avea 18 ani. Succesul pri mului personaj care moare din seria „Harry Potter" l-a pro pul sat pe Robert nu numai în ochii publicului, dar mai ales ai criticilor, depistând o nouă stea în ascensiune. În Los Angeles mergea la zeci de probe pentru roluri, dar nu i-a ieşit mai nimic şi se întoarce la Londra, unde închiriază un apartament în Soho. „N-am făcut cam nimic timp de un an, doar stăteam pe acoperiş şi cântam...". În perioada asta se cuplează cu modelul Nina Schubert, vecina lui.
Între timp, Robert căuta şi uneori chiar semna mici contracte, dar evita rolurile de adolescenţi. Culmea e că vampirul Edward are 17 ani şi acest rol de adolescent îl propulsează în constelaţia vedetelor. Declară că este impresionat de Jack Nicholson". Obţine câteva roluri în producţii independente, destul de prost primite de critică, cu excepţia celui din „Little Ashes", unde îl interpretează pe Salvador Dalí tânăr.

4 comentarii:

Anonim spunea...

Am primit-o si eu zilele astea in posta. Abia astept sa o citesc, sa il cunosc mai bine pe actorul-fenomen :D

Anonim spunea...

o vreau:((
am vazut o la divarta
mama cate poze are

Unknown spunea...

Stie cineva in ce librarie pot sa gasesc, la Sonet nu am gasit.
Sper ca are multe poze si cu Robert de cand era mai mic, ca era atat de sweet.
Kisses Andreea

Anonim spunea...

Eu am comandat-o de pe site-ul de la Leda. Nu stiu daca mai e valabila promotia, dar o dadeau cu discount generos :)