marți, 30 martie 2010

Vesti de la Stephenie


Surpriza!


Voi mai scoate inca o carte pe piata. Se numeste “The Short Second Life of Bree Tanner” .De fapt e mai mult o nuvela decat o carte-versiunea mea asupra unei povesti scurte.


De fapt asta a fost o surpriza si pentru mine. Motivul:nu am intentioat niciodata sa o public ca si carte singura(fara continuari)Am inceput povestea acum mult timp-inainte ca Amurg sa fie scoasa. Atunci tocmai editam Eclipse si eram in centrul lumii mele de vampiri. Ma concentram destul de mult asupra nou-nascutilor,imaginandu-mi povestea lor si un lucru a condus la altul. Am inceput sa scriu din perspectiva lui Bree asupra acelor ultime zile si cum era sa fii un nou-nascut.


La aceasta poveste nu lucram constant,ma distram si o faceam in timp ce mai revizuiam cartile Twilight. Mai tarziu cand a aparut ideea crearii The Twilight Saga: The Official Guide m-am gandit ca acela ar fi un loc potrivit pentru Bree. Povestea ei era un dragut complement pentru Eclipse. Astfel ar fi existat explicatii pentru toate acele lucruri pe care Bella nu le stia/intelegea. Asa ca m-am apucat cum trebuie de ea si am terminat-o-gata sa o plasez in ghid.

In acelasi timp era foarte folositoare pentru filmul Eclipse.


Mellisa(Roseberg,scenarista) avea o tona de intrebari despre ce anume se intampla in Seattle,cum planuia Victoria lucrurile,cum era Riley etc. Am lasat-o sa citeasca povestea lui Bree si mai tarziu i-am dat totul directorului,David Slade. David a intrebat daca Xavier,Bryce si Jodelle(Riley, Victoria, si Bree) ar fi putut sa o citeasca si ei ca sa isi cunoasca foarte bine personajele pe care le interpretau (si sa stie mai bine despre ce era vorba etc) inainte ca filmarile sa inceapa. Eram bucuroasa ca aceasta poveste avea sa ajute filmul si sa apara in ghid.Atunci am primit vestile: “scurta mea poveste” avea aproape 200 de pagini . Era prea lunga ca sa incapa in Ghid-fara ca el sa ajunga la fel greu si gros ca Oxford English Dictionary. Agentul meu mi-a propus sa public cartea (singura). Unul dintre cele mai mari beneficii: cartea ar fi fost pe piata inaintea filmului astfel oamenii ar stii mai multe despre personaj inainte sa vada Eclipse. Mi se pare perfect logic asa ca am mers mai departe cu ideea.

A fost un singur lucru pe care l-am cerut: de vreme ce povestea a fost un plus pentru mine si trebuia sa fie in librarii impreuna cu ghidul,am vrut sa fie posibil sa il ofer tuturor pe gratis. Cu totii mi-ati cumparat o tona din carti si am vrut sa va dau aceasta poveste ca pe un cadou. Agentul meu a fost de acord si chiar incantat de idee.Alt aspect al publicarii acestei carti este donarea fiecarui dolar castigat la American Red Cross.O sa avem si o optiune online a donarii:deci puteti alege sa donati cand citit cartea online. Sper sa o faceti. Ma gandesc ca vom ajuta o multime de oameni cu asta.


Chiar sper sa va placa povestea. Ma bucur ca dupa atata timp in care am lustruit-o,Bree o sa aiba in sfarsit sansa de a straluci.

Va multumesc pt sprijinul vostru.

Steph.


Traducere realizata de Alexogi- Twilightstiri


Sursa


Postat de Ramona

Un comentariu:

Anonim spunea...

nu mi place cum suna chestia asta-are ceva cu intentii ascunse
Malina