marți, 29 iunie 2010

Interviu cu Stephenie

Editura Rao a selectat cateva intrebari la care a raspuns Stephenie Meyer presei pentru a le face cunoscute fanilor din Romania, iar fetele de pe Twilight Hot News au fost dragute sa mi le dea si mie.
Acest post este un extras. Pentru a citi interviul complet, vizitati Twilight Hot News.

Stephenie Meyer

De ce crezi ca este important ca oamenii sa citească povestea lui Bree inainte de aparitia filmului Eclipsa?

Eclipsa este scrisa doar din perspectiva Bellei. Are unele limite, in momentele când, sa zicem asa, in spatele scenei se intâmpla mai multe lucruri, ramân multe intrebari fara raspuns. Filmul are avantajul de a vedea intreaga poveste din exterior. Spectatorul poate vedea lucruri care cititorului doar i-au fost sugerate. Din toate cartile seriei Amurg, in Eclipsa se intâmpla cele mai mai multe lucruri in afara perspectivei lui Bella. Pentru ca filmul sa functioneze, trebuie sa vedem si sa intelegem unele dintre aceste lucruri.

Stiind ca o parte din povestea lui Bree va fi inclusa in film, am sperat ca povestea sa poata fi citita inainte. Eu personal prefer intotdeauna sa citesc cartea inainte sa vad filmul. Imi place sa-mi creez imaginile mele in minte inainte ca imaginile create de altcineva sa intervina. Probabil ca mulţi dintre cititorii mei gândesc diferit, dar am dorit sa le ofer sansa sa-si formeze propriile imagini despre Bree si restul bandei.

Cum a influentat povestea nuvelei filmul Eclipsa?

Când incepusem sa lucrez la povestea pentru Ghid, Melissa Rosenberg, scenarista filmelor seriei Amurg, a inceput sa lucreze la filmul Eclipsa. Mi-a pus o droaie de intrebari despre ce se intâmpla in Seattle. Deoarece, spre deosebire de carte, filmul nu era legat de perspectiva Bellei, Melissa avea posibilitatea de a explora povestea nou-nascutilor, dar dorea, in acelasi timp, sa tina cont de ideile mele. I-am spus despre o parte din povestea lui Bree, pe care o scrisesem, si ea a fost foarte entuziasmata. Entuziasmul ei a fost contagios, si eu am inceput sa ma concentrez asupra acestei povesti. Când a inceput pre-productia filmului Eclipsa, eu am terminat povestea lui Bree. I-am trimis-o lui David Slade, regizorul, si el m-a intrebat daca actorii care jucau rolul nou-nascutilor au voie s-o citeasca. Sigur ca am fost de acord. Asa ca scenele cu nou-nascuti nu au pornit de la nuvela, dar scrierea ei a ajutat pentru ca scenele cu ei sa fie asa cum imi imaginam eu povestea. Sper, de asemenea, ca le-a oferit lui Xavier, Bryce, si Jodelle o intelegere mai buna a personajelor lor.

Si in ce ordine recomanzi sa se citeasca Saga Amurg, acum ca exista Noua si scurta viata a lui Bree Tanner? Ar trebui citita nuvela dupa Eclipsa sau la finalul seriei?

Daca ar trebui sa citesc Saga pentru prima data, ar citi, probabil, povestea Bellei de la inceput pâna la sfârsit inainte sa patrund si in alte perspective.

Niciun comentariu: