duminică, 4 octombrie 2009

Traducere



Stiu ca am promis traducerea interviului, insa au fost facute niste greseli la translatia lui din engleza in spaniola si cum eu traduceam din spaniola, traducerea nu va fi exacta si nu vreau sa va induc in eroare.

Pot transpune intrebarile si raspunsurile in vorbire indirecta, incercand sa pastrez firul pentru a va spune ideea generala despre care se vorbeste.

1)Rob este intrebat despre personajul Cedric Diggory din Harry Potter, iar el raspunde ca Cedric nu seamana absolut deloc cu Edward.

2) Apoi, el mai este intrebat daca si-a luat timp liber pentru a se ocupa de viata sa personala. Traducerea cuvant cu cuvant ar fi: sa petreci timp doar tu cu tine. Este intrebat daca aceasta pauza si faptul ca sta singur o vreme il vor ajuta sa se pregateasca pentru rol. El raspunde "Da, cu siguranta"

3) Kristen este intrebata ce a atras-o la personaj atunci cand a citit scenariul. Ea raspunde ca este un personaj pe care multi si l-ar dori, Bella este o fata normala care sfarseste implicata in ceva ce ii parea ireal inainte, dar importanta nu este ea ci relatia dintre cei 2, felul in care se impletesc cele doua lumi.

4)Moderatorul o intreaba daca ii place sa interpreteze aceasta relatie. Ea raspunde ca da, pentru ca este fascinanta iubirea lor (a lui Edward si Bella), cum si-ar putea da viata unul pentru altul si ii place faptul ca Bella este foarte puternica si poate face fata intamplarilor.

5)Tot Kris este intrebata cum se simte fiind una dintre tinerele stele ale Hollywood-ului si daca si-a inchipuit ca acest rol o va purta atat de departe. Ea spune ca nu si-a imaginat ca Twilight va avea atata succes si probabil daca ar fi stiut nu s-ar mai fi implicat, dar totusi este fericita ca a facut-o si ca a ajuns unde este.

6)Rob este intrebat despre parerea lui asupra vampirilor din Twilight, in sensul ca nu seamana cu cei clasici. El raspunde ca vede vampirismul mai debraba ca pe o boala incurabila si nu ca pe o alta specie.

Imi pare rau, stiu ca asteptarile va erau mai mari, dar este tot ce pot face pentru moment.
Multumesc pentru intelegere.

Georgia

Un comentariu:

mariana spunea...

pai, daca era sa semene de-a binelea cu Cedric,nu mai putea trece pe strada deloc....il sufocau pana si mamele de fiice, bineinteles!